Un avocat susține că s-a întâlnit cu Pahotniuc: „Tremura ca un șoarece, jurându-se pe copiii lui” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un avocat susține că s-a întâlnit cu Pahotniuc: „Tremura ca un șoarece, jurându-se pe copiii lui” (VIDEO)

Fostul președinte al Partidului Democrat (PDM) ar intenționa să să se întoarcă în Republica Moldova până la sfârșitul acestui an. Declarația a fost făcută de către avocatul Igor Popa, în cadrul ediției din 23 septembrie a emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV. Apărătorul susține că s-a întâlnit anul acesta cu Vladimir Plahotniuc, în SUA.

Avocatul Igor Popa susține că s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc într-o cafenea din Miami: „Pot să vă spun și exact. Asta a fost anul ăsta, l-a sunat un avocat care îl reprezintă acolo și l-a chemat la discuție. Eu i-am spus: „Lașule, ce faci aici? De ce ai făcut mizeria asta în Moldova și m-ai certat cu Filat?”. El stătea într-o cafenea și tremura ca un șoarece și îmi spunea, jurându-se pe copiii lui, că n-a făcut asta. Și îmi spunea că până la sfârșitul anului se va întoarce în Republica Moldova și „totul va fi bine”. La asta i-am răspuns: să vedem.”

Potrivit avocatului, Vladimir Plahotniuc i-a spus că ar fi vizitat și alte țări după ce a părăsit Republica Moldova.

„El a spus că a vizitat România, Ucraina, că americanii vor să-l folosească pe el în nu știu ce misiuni. Niște povești de-ale lui, brașoave. El își imaginează că poate să mai facă un serviciu americanilor”, a declarat Igor Popa.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Vladimir Plahotniuc ar fi unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

În iulie, Procuratura Generală a anunțat că Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizației.

Vladimir Plahotniuc nu a venit cu nicio reacție deocamdată la declarațiile avocatului Igor Popa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: