Reacția ANP la informația privind reținerea directorului adjunct al instituției
Full Article 2 minutes read

Reacția ANP la informația privind reținerea directorului adjunct al instituției

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu o reacție după ce în presă a apărut informația că directorul-adjunct al instituției, Serghei Demcenco, a fost reținut de oamenii legii, într-un dosar de escrocherie. Într-un comunicat de presă, conducerea ASP susține că nu tolerează eventuale implicări ale angajaților în fapte ilegale și că va colabora cu ancheta.

„În contextul informațiilor publicate în mai multe surse mass-media despre faptele imputate unor funcționari ai sistemului administrației penitenciare, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) menționează că nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care își reiterează disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”, se arată în declarație.

Totodată, conducerea ANP a subliniat că, până la elucidarea tuturor circumstanțelor și pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

***

Reacția vine după ce în presă s-a vehiculat că directorului adjunct al ASP, Serghei Demcenco, a fost reținut. Maria Vieru, reprezentanta Procuraturii, a confirmat pentru NM că Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală în privința angajaților ANP. 

„La această etapă, procurorii sunt în faza activă a investigațiilor, iar la finalizarea lor vor fi oferite detalii despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute”, a precizat Maria Vieru pentru NM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: