Replica Guvernului la reproșurile lui Ceban privind datoria „Apă-Canal Chișinău”
Full Article 2 minutes read

Replica Guvernului la reproșurile lui Ceban privind datoria „Apă-Canal Chișinău”

Guvernul a venit cu o reacție la solicitarea primarului capitalei Ion Ceban privind datoria „Apă-Canal Chișinău” față de Premier Energy. Contactat de NM purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat că Executivul va răspunde, în modul stabilit de lege, la scrisoarea distribuită pe rețelele sociale de la Societatea pe acțiuni „Apă Canal Chișinău”.

Totodată, Vodă l-a corectat pe Ceban, care a declarat că CSE a dispus rambursarea cheltuielilor Termoelectrica, în sumă de 260 de milioane de lei.

„În spiritul transparenței, aducem la cunoștința publicului că Termoelectrica a primit prin decizia Comisiei Situații Excepționale nu 260 milioane de lei ci 200 de milioane de lei și nu subvenții ci avans pentru sumele care constituie compensațiile în factură pentru cetățeni. Este regretabil că o astfel de expertiză nu s-a găsit la autorii scrisorii.”, a menționat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a anunțat, pe 1 martie, că „Apă-Canal Chișinău” a transmis, repetat, o solicitare Comisiei Situații Excepționale pentru identificarea soluțiilor de achitare a datoriilor a întreprinderii față de Premier Energy.

„Amintesc că luni, 27 februarie, CSE a acoperit cheltuielile pentru decalajul de casă de la Termoelectrica cu 260 de milioane. Dacă este să fie corectitudine, atunci solicităm ca această poziție să fie luată în raport cu toate instituțiile strategice ale statului”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: