Reacția Marinei Tauber după ce Consiliul European a propus să fie sancționată pentru că „amenință suveranitatea și independența Moldovei”
Full Article 3 minutes read

Reacția Marinei Tauber după ce Consiliul European a propus să fie sancționată pentru că „amenință suveranitatea și independența Moldovei”

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, susține că sancțiunile propuse de Consiliul European, prin care se vrea ca mai mulți politicieni controversați din Republica Moldova să fie sancționați pentru destabilizarea Republicii Moldova, nu o afectează. Parlamentara spune că includerea ei în această listă este „o acțiune de laudă”.

„Vreau să-i întreb pe oficialii occidentali, când au fost sinceri – când ne-au invitat la întâlniri ca la o fracțiune parlamentară de opoziție și ne implorau ca să fim prezenți la aceste întâlniri, sau când ne-au inclus pe mine și pe Ilan Șor în această listă de sancțiuni? Când a fost Uniunea Europeană sinceră cu noi, cel mai puternic partid de opoziție, și cu cetățenii? Dar aceasta este doar întrebarea mea retorică adresată Uniunii Europene. Promit să ofer informații în acest sens în viitorul apropiat, ceea ce va fi neplăcut pentru întreaga societate, inclusiv pentru cea europeană”, a spus Marina Tauber.

Totodată, Marina Tauber susține că decizia Consiliul European nu este valabilă în Republica Moldova.

 „Ce înseamnă decizia altei țări în Republica Moldova? Trăim conform Constituției noastre, conform legilor noastre și nici SUA, nici UE, nici alte țări nu au dreptul să se amestece în treburile noastre interne. Sunt foarte multe presiuni asupra noastră, pentru că reprezentăm un partid de opoziție foarte zgomotos și puternic și nu suntem de acord cu ceea ce fac autoritățile. Aceasta este deja o represiune din partea Uniunii Europene și vedem că ei îi susțin doar pe cei care aprobă opiniile lor”, a adăugat Marina Tauber.

Amintimc că Europa Liberă Moldova a intrat în posesia unui document elaborat de Consiliul European, prin care se propune ca mai mulți politicieni controversați din Republica Moldova să fie sancționați pentru destabilizarea Republicii Moldova. Inițiativa a fost elaborată de către înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe și politica de securitate și expediată în adresa secretarului general al Consiliului UE. În document figurează Ilan Șor, Marina Tauber, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Cavcaliuc. Singurul cetățean străin inclus în document este Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, condusă de fostul președinte Igor Dodon.

„Prin conducerea și planificarea unor demonstrații violente, precum și prin comportamentul său financiar necorespunzător și prin exportul neautorizat de capital, Marina Tauber este responsabilă de acțiuni care subminează și amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova, precum și democrația, statul de drept, stabilitatea și securitatea în Republica Moldova”, se menționează în document despre Marina Tauber.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: