Reacția Mitropoliei Moldovei, după ce un preot a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual
Full Article 2 minutes read

Reacția Mitropoliei Moldovei, după ce un preot a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media din cadrul Mitropoliei Moldovei susține că persoana condamnată la 16 ani închisoare pentru abuz sexual nu este cleric al Mitropoliei Moldovei. Informația a fost publicată pe 19 noiembrie.

În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Reacția vine după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunțat că a terminat urmărirea penală și a trimis pe banca acuzaților un preot care a abuzat-o sexual timp de trei ani pe fiica concubinei sale. Abuzurile au început când copila avea 13 ani și au avut loc inclusiv în stăreția mănăstirii.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare, cu dispunerea achitării prejudiciului moral în sumă de 100.000 lei, ca parte a acțiunii civile înaintate de victimă.

Mitropolia Basarabiei nu a comentat, deocamdată, acest caz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: