Reacția PAS la decizia Curții de Apel, cu privire la reducerea numărului de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Reacția PAS la decizia Curții de Apel, cu privire la reducerea numărului de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul de a vota liber și în cadrul unui scrutin corect. Este reacția formațiunii la hotărârea magistraților Curții de Apel Chișinău cu privire la reducerea numărului de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS Aurica Jardan a menționat: „PAS sprijină dreptul tuturor cetățenilor de a vota liber în cadrul unor alegeri corecte. Așteptăm decizia motivată pentru a vedea argumentele, precum și decizia CSJ”.

Aceasta a refuzat să comenteze acuzațiile liderului PSRM Igor Dodon, care susține că justiția ar fi capturată de PAS și de președinta țării, Maia Sandu.

***

Pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Magistrații au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Liderul PSRM Igor Dodon a criticat hotărârea și a menționat că ar putea fi un motiv pentru invalidarea rezultatelor scrutinului. De asemenea, socialist a anunțat că formațiunea pe care o conduce va protesta la CSJ, pe 9 iulie, începând cu ora 12:00.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: