Recean, despre moartea lui Navalnîi: „Trebuie să continuăm să rezistăm brutalității Kremlinului și să apărăm valorile democratice”
Full Article 2 minutes read

Recean, despre moartea lui Navalnîi: „Trebuie să continuăm să rezistăm brutalității Kremlinului și să apărăm valorile democratice”

Premierul Dorin Recean a publicat un mesaj în legătură cu moartea opozantului rus Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui Vladimir Putin. Șeful Guvernului de la Chișinău a menționat că decesul lui Navalnîi este o reamintere a motivului pentru care lumea trebuie să reziste regimului de la Moscova și să lupte pentru valorile democratice.

Moartea lui Alexei Navalny este o reamintire a motivului pentru care trebuie să continuăm să rezistăm brutalității Kremlinului și să apărăm valorile democratice. La fel ca și Alexei, oamenii din întreaga lume luptă pentru libertate, democrație și respectarea drepturilor omului. Și această luptă nu ar trebui să înceteze niciodată”, a scris premierul pe X (fostul Twitter).

Precizăm că Alexei Navalnîi, care era deținut într-o închisoare din Siberia, din motive politice, a fost declarat mort pe 16 februarie. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Avocatul lui Navalnîi a declarat că nu va comenta situația, la cererea familiei politicianului. Potrivit lui, sunt întreprinse toate acțiunile pentru a elucida cele întâmplate. Între timp, oamenii au început să depună flori în mai multe regiuni ale țării în memoria lui Navalnîi.

Decesul opozantului rus Alexei Navalnîi, principalul critic al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a stârnit numeroase reacții atât la Chișinău, cât și în întreaga lume. Lideri europeni, șefi de state, premieri, deputați și oameni simpli deplâng moartea lui Navalnîi (Detalii – AICI).

Precizăm că Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: