Recean le cere noilor miniștri să prezinte public, în 10 zile, prioritățile ministerului Educației, al Infrastructurii și de Interne
Full Article 3 minutes read

Recean le cere noilor miniștri să prezinte public, în 10 zile, prioritățile ministerului Educației, al Infrastructurii și de Interne

Prim-ministrul Dorin Recean le cere noilor miniștri din garnitura guvernamentală – Andrei Spînu, Dan Perciun și Adrian Efros – să prezinte public, în următoarele zece zile, prioritățile ministerelor la conducerea cărora au venit acum două zile și modul în care acestea vor fi realizate. Solicitarea a fost făcută în debutul ședinței Cabinetului de miniștri, reunit în noua componență pe 19 iulie, pentru prima dată de la remanierile operate.  

Recean a enumerat, în debutul ședinței Guvernului, sarcinele noilor miniștri, numiți în funcție pe 17 iunie. Reforma universitară, investiții în calitatea educației în școli, în mod special în pregătirea învățătorilor și profesorilor sau consolidarea învățământului dual – sunt principalele obiective puse pe seama ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Proiectul guvernamental „Satul European” rămâne prioritar la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Procesul de implementare a proiectelor trebuie eficientizat, iar timpul – diminuat, spune Recean.

„Dar și mai importat, Guvernul a negociat finanțări de aproximativ 500 milioane euro. Țara asta în următorii 2 ani trebuie să fie șantier”, a declarat premierul.

În sarcina ministrului de Interne, Adrian Efros, este pusă reducerea timpului de intervenție în toate colțurile țării, precum și creșterea gradului de încredere în subdiviziunile MAI în rândul cetățenilor.

„Trebuie să vedem cum ajunge la un maxim de 15 minute pe orice tip de intervenție”, a precizat Recean.

În context, șeful Cabinetului de miniștri le-a solicitat noilor miniștri să comunice public, în următoarele zece zile, angajamentele asumate pe priorități și modul în care obiectivele vor fi realizate.

Amintim că pe 14 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat remanieri guvernamentale. Trei miniștri și-au depus demisia: Ana Revenco – de la Ministerul Afacerilor Interne, Anatolie Topală – de la Ministerul Educației și Cercetării și Lilia Dabija – de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Pe 17 iulie, noii miniștri au depus jurământul la Președinție. Astfel, ex-deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dan Perciune a venit la cârma Ministerului Educației și Cercetării; colonelul și fostul șef al direcției de logistică a Armatei Naționale Adrian Efros a fost numit șef la Ministerul Afacerilor Interne, în timp ce ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost numit, din nou, Andrei Spînu.

Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe 16 februarie 2023, după ce ex-premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: