Recean, nemulțumit de activitatea Agenției Achiziții Publice: „Și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demiși”
Full Article 2 minutes read

Recean, nemulțumit de activitatea Agenției Achiziții Publice: „Și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demiși”

Premierul Dorin Recean a solicitat o nouă demisie în timpul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. El i-a cerut ministrului Finanțelor Petru Rotaru ca „șeful și toată conducerea” Agenției Achiziții Publice să fie astăzi demiși. 

Tot astăzi, ca și în cazul la serviciul 112 solicit să demiteți conducătorul Agenției Achiziții Publice, pentru că acolo – achizițiile publice, astăzi, nu sunt nici eficiente, nici integre, platforma online are lacune de funcționalitate și nu asigură suficientă transparență. Așa că și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demis”, s-a adresat Recean către ministrul Finanțelor.

Potrivit site-ului Agenției Achiziții Publice, director al instituției este Ruslan Malai, directori adjuncți – Valeriu Secaș și Vladimir Vornic.

Tot pe 29 noiembrie, Recean a cerut demisia directorului de la Serviciul 112 Liviu Oboroc. El a spus că a stabilit că, în rezultatul intemperiilor de duminică, „112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap coadă”. Prin urmare, el a cerut ministrului de Interne ca odată cu preluarea serviciului 112 de la 1 ianuarie „să fie revizuite toate protocoalele”. „Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a comunicat Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: