Recean cere demisia directorului de la Serviciul 112: Am constatat că se ocupă doar de pasarea informației
Full Article 3 minutes read

Recean cere demisia directorului de la Serviciul 112: Am constatat că se ocupă doar de pasarea informației

Premierul Dorin Recean a solicitat, la ședința Guvernului din 29 noiembrie, demisia directorului de la Serviciul 112 Liviu Oboroc. Recean a spus că a stabilit că, în rezultatul intemperiilor de duminică, „112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap coadă”. Prin urmare, el a cerut ministrului de Interne ca odată cu preluarea serviciului 112 de la 1 ianuarie „să fie revizuite toate protocoalele”. „Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a comunicat Recean. 

Condoleanțe familiilor celor care au decedat în rezultatul intemperiilor de duminică, 26 noiembrie. Acum statul trebuie să se asigure că poate salva oameni chiar când ei își neglijează siguranța proprie. Până procuratura se va clarifica cu situația din 26-27 noiembrie, eu solicit demisia directorului de la Serviciul 112. 112, așa am constatat, că se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap coadă, să se asigure că problema este soluționată, să se asigure că lucrurile sunt duse la capăt – el pur și simplu pasează informațiile”, a comunicat Recean.

Domnul ministru Efros, odată cu preluarea serviciului de la 1 ianuarie, împreună cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, împreună cu Ministerul Apărării, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății – toate protocoalele să fie revizuite. (…) Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a conchis Recean.

***

În țara noastră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai mulți oameni și-u pierdut viața. În raionul Criuleni și Grigoriopol doi bărbați a fost găsiți înghețați în mijlocul drumului. La Căușeni, o femeie și un bărbat au fost găsiți morți într-o mașină blocată în zăpadă. Sora bărbatului susține că a sunat la 112 și a cerut ajutor. Reprezentanții serviciului 112 au confirmat pentru NewsMaker că au primit apelul și au declarat că au transmis informația către serviciile de urgență responsabile. Detalii – AICI.

Menționăm că acest context că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a criticat autoritățile pentru felul în care au gestionat și au intervenit pentru lichidarea consecințelor ninsorii din acest weekend, care a provocat moartea mai multor oameni. Socialiștii au cerut public demisia „imediată” a ministrului Infrastructurii Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea. Și liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a criticat autoritățile, vorbind despre „incompetența guvernării și a lui Spînu”, care, spune el, „ar trebui să-și dea demisia”.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal, după ce doi oameni au murit într-o mașină blocată în zăpadă, la Căușeni. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Violina Moraru. Potrivit sursei citate, oamenii legii urmează să verifice cauza decesului, precum și acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației cauzate de condițiile meteorologice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: