Record de cazuri noi de coronavirus în Ucraina și Rusia. Situația în România și în lume
Full Article 2 minutes read

Record de cazuri noi de coronavirus în Ucraina și Rusia. Situația în România și în lume

În ultimele 24 de ore, în Ucraina și în Rusia au fost atinse noi recorduri privind numărul de infectări cu COVID-19 depistate timp de 24 de ore. La nivel mondial, s-a trecut de 58 de milioane de persoane testate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost depistate peste 24,8 mii de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un nou record. De la începutul pandemiei, în Federația Rusă au fost depistate peste 2 mln de cazuri, fiind pe locul 5 în lume la capitolul număr de infectări. Aproape 36 de mii de oameni au murit.

În Ucraina, în ultimele 24 de ore, au fost depistate aproape 14,6 mii de cazuri noi de infectări, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei. În total, peste 612 mii de oameni s-au infectat, iar circa 10,8 mii au murit.

Situația este gravă și în România. În ultimele 24 de ore au fost 9,6 mii de cazuri noi de COVID-19. Până astăzi, 21 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate peste 412 mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar aproape 10 mii au decedat.

Potrivit portalului Worldometers, la nivel mondial, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus a trecut de 58 de mln, iar peste 1,38 mln au murit. În topul țărilor cu cel mai mare număr de infectați rămân SUA, India, Brazilia, Rusia și Franța.

Moldova este pe locul 20 în Europa la numărul de persoane infectate raportate la populație. La elaborarea bilanțului s-a luat în calcul o populație de peste 4 mln de cetățeni, ceea ce este exagerat. Până acum, în țara noastră au fost testate pozitiv peste 95,3 mii de persoane, iar 2 111 au murit.

Începând cu 21 noiembrie, în capitală este obligatorie masca de protecție, chiar și în spațiile deschise.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: