Refugiații nu vor primi câte 15 mii de lei din bugetul de stat. Un nou fals pe online
Full Article 2 minutes read

Refugiații nu vor primi câte 15 mii de lei din bugetul de stat. Un nou fals pe online

Pe rețelele de socializare circulă un video în care autoarea declară că fiecare refugiat va primi o alocație, din bugetul de stat, de 15 mii de lei. Potrivit autorităților, informația reprezintă un fals. 

„Prim-ministra Natalia Gavrilița nu a declarat acest lucru”, comunică reprezentanții guvernării.

Totodată, ei menționează că costurile pentru o zi de hrană, adăpost, transport, servicii medicale, servicii de înregistrare, la moment pot fi estimate doar cu aproximație, iar autoritățile cooperează cu partenerii străini pentru a colecta fondurile necesare.

„Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a anunțat că fiecare refugiat din Ucraina va primi o sumă de bani pe card bancar, acești bani vor fi oferiți în totalitate de partenerii internaționali și nicidecum din bugetul de stat. Acest proces va fi comunicat în mod transparent de către autorități”, mai comunică sursa.

De menționat că odată cu începerea războiului din Ucraina în spațiul informațional au fost introduse mai multe știri false. În acest fel, autoritățile moldovenești au anunțat despre lansarea canalului de telegram oficial de verificare a informațiilor guvernamentale – https://t.me/prima_sursa_md.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: