Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, informează BBC și The Guardian pe 8 septembrie. Aceasta a condus Marea Britanie timp de 71 de ani. 

„Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”, se arată într-un mesaj publicat de Palatul Buckingham.

În 2016, regina Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh din lume. Acum un an și jumătate, pe 9 aprilie 2021, a decedat prințul consort Philip. Acesta avea 99 de ani.

Potrivit The Guardian există un plan secret denumit „London Bridge is Down” care arată care sunt pașii după moartea Reginei, scrie hotnews.ro.

Conform sursei citate, cele mai elaborate detalii sunt în cazul în care Regina Elisabeta a II-a moare la Balmoral, unde de altfel se află în acest moment.

Într-o asemenea situație va fi îndeplinit inițial un ritual scoțian. Trupul Reginei va fi depus în cel mai mic palat al ei, la Holyroodhouse, în Edinburgh, unde va fi păzită în mod tradițional de Royal Company of Archers. Apoi sicriul va fi transportat pe Royal Mile până la catedrala St Giles, înainte de a fi urcat la bordul Royal Train la stația Waverley. Sunt așteptate mulțimi la trecerile la nivel și pe peroanele gărilor de pe toată durata călătoriei, de la Musselburgh și Thirsk în nord, până la Peterborough și Hatfield în sud – pentru a arunca flori în trenul care trece.

Trupul Reginei va ajunge în final în sala tronului din Palatul Buckingham, care are vedere la colțul de nord-vest al Quadrangle, curtea sa interioară.

Afară, echipele de știri se vor aduna pe locații convenite în prealabil, lângă Canada Gate. „Am în fața mea un manual de instrucțiuni gros de câțiva centimetri”, a spus un director TV, care va acoperi ceremoniile. „Totul acolo este planificat. Toată lumea știe ce să facă”, a adăugat el.

În toată țara, steaguri vor fi coborâte în bernă și clopotele vor bate.

A doua zi după moartea reginei, Charles va fi proclamat rege

A doua zi după moartea Reginei, steagurile se vor ridica din nou, iar la ora 11.00, Charles va fi proclamat rege.

În a cincea zi după moartea Reginei, sicriul va fi mutat la Westminster Hall, unde va rămâne patru zile și va fi așezat pe un catafalc care va fi accesibil publicului pentru 23 de ore pe zi.

Procesiunea de la Palatul Buckingham va fi cea mai mare paradă, fiind așteptați să participe peste un milion de oameni.

Procesiunea va ajunge la Westminster Hall după o oră. „Big Ben va începe să bată când roțile se opresc”. În interiorul sălii, vor fi cântați psalmi în timp ce sicriul este așezat pe un catafalc drapat în violet.

Ziua a zecea va fi ziua înmormântării. Se va acorda o zi liberă, magazinele se vor închide sau vor avea program scurt, bursa nu se va deschide.

La 9 dimineața, Big Ben va începe să bată. Înmormântarea va avea loc la Westminster Abbey. Distanta de la Westminster Hall la Abbey este de câteva sute de metri, iar sicriul va ajunge acolo în jurul orei 11.00.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Pe bicicletă, de la Iași la Chișinău și înapoi: acțiunea unor cicliști amatori, la care s-au alăturat polițiști din R. Moldova și România VIDEO

În aceste zile, 100 de cicliști amatori pedalează din Iași până la Chișinău și înapoi, într-o tură simbolică pentru a promova mersul pe bicicletă ca mod alternativ de transport și responsabilizarea tuturor celor care aleg deplasarea pe două roți. La eveniment s-au alăturat și polițiști din Republica Moldova și România.

Poliția Republicii Moldova a anunțat că, în aceste zile, 100 de cicliști amatori pedalează din România până la Chișinău și înapoi, într-o tură simbolică care promovează mersul pe bicicletă ca mod alternativ de transport, dar și responsabilizarea tuturor celor care aleg deplasarea pe două roți.

„În acest context, s-au alăturat și colegii noștri din cadrul Inspectoratului de Securitate Publică a IGP și împreună am arătat că, dincolo de granițe, siguranța și educația rutieră sunt obiective comune. (…) Prezența colegilor polițiști pe bicicletă are scopul de a contribui la reducerea numărului de accidente rutiere în rândul bicicliștilor, prin vizibilitate crescută și conștientizare publică, dar și colaborarea între instituții și întărirea relațiilor dintre polițiile din România și Republica Moldova”, au comunicat reprezentanții poliției din Republica Moldova.

Poliția Română a spus că a ales să sprijine participanții pe tot parcursul traseului, cu polițiști care pedalează peste 300 de kilometri alături de cicliștii amatori.

Conform poliției din România, organizatorul acestui eveniment este jurnalistul Lucian Mîndruță. „Este o tură de vizibilitate. Nu blocăm traficul, doar îl convingem să ne observe. Să înțeleagă că și noi avem un loc pe drum”, a comunicat Lucian Mîndruță.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: