Regiunea Herson, ocupată de ruși, a rămas fără lumină. Dau vina pe Kiev 
Full Article 50 second read

Regiunea Herson, ocupată de ruși, a rămas fără lumină. Dau vina pe Kiev 

În orașul Herson din Ucraina, controlat de ruși, s-a întrerupt curentul electric. Ca urmare a lipsei luminii s-a oprit și alimentarea cu apă. Anunțul a fost făcut de administrația rusă, scrie BBC.

Reprezentanții administrației rusești din Herson au declarat că pe autostrada Berislav-Kahovka, în urma „unui atac terorist, organizat de partea ucraineană” au fost avariați trei stâlpi de transmisie a energiei, lăsând fără curent electric zece puncte.

În același timp, canalele ucrainene de Telegram declară că armata rusă este cea care „dărâmă stâlpii electrici”.

De menționat că în ultimele săptămâni, în mai multe orașe din Ucraina au loc întreruperi de curent din cauza bombardării infrastructurii de către armata rusă. În acest sens, primarul Kievului Vitalii Kliciko i-a îndemnat pe locuitorii capitalei Ucrainei să facă proviziile necesare sau să găsească o oportunitate de a părăsi temporar orașul, deoarece nu exclude o întrerupere a energiei electrice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: