„Regulile bătute în cuie nu mai sunt la fel de obligatorii”. Olesea Stamate, indignată de activitatea CSP
Full Article 2 minutes read

„Regulile bătute în cuie nu mai sunt la fel de obligatorii”. Olesea Stamate, indignată de activitatea CSP

Consiliul Superior al Procurorilor organizează astăzi, 28 noiembrie, proba interviului pentru cei patru candidați la funcția de procuror general selectați de comisia de concurs. Este vorba despre Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo și Veaceslav Soltan. Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a criticat pe pagina sa de facebook, faptul că pe site-ul consiliului nu au fost anunțate din timp ora ședinței și ordinea de zi. 

„Îmi pare doar mie sau această ședință e învăluită de mister? Eu nu am găsit agenda ședinței pe pagina CSP (deși sunt obligați să o publice cu 3 zile înainte!!! Când insistam în calitate de ministru să fie organizată o ședință urgentă, au zis că nu pot, că nu o pot face decât peste 3 zile, că trebuie să publice agenda. Ei, poftim, dintr-o dată regulile bătute în cuie până recent, nu mai sunt la fel de obligatorii”, a comentat Olesea Stamate.

Maine la CSP are loc evaluarea celor 4 candidati la functia de procuror general. Imi pare doar mie, sau aceasta sedinta…

Geplaatst door Olesea Stamate op Woensdag 27 november 2019

Ieri, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a declarat că a fost invitat la ședința CSP pentru a desfășura interviurile cu cei patru candidați la funcția de procuror general. Acesta a explicat și de ce a fost schimbat regulamentul concursului, astfel încât să nu mai poată fi făcute publice punctajele acordate de membrii CSP pentru fiecare candidat.

Amintim că, anterior, doi dintre candidații care nu au trecut de etapa de preselecție la funcția de procuror general al contestat rezultatele concursului și au anunțat că ar putea da în judecată ministerul Justiției. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: