Renaștere, partid afiliat lui Șor, mesaj pentru Putin, deși nici 50% din voturi nu au fost numărate: „Stimate Vladimir Vladimirovici”
Full Article 2 minutes read

Renaștere, partid afiliat lui Șor, mesaj pentru Putin, deși nici 50% din voturi nu au fost numărate: „Stimate Vladimir Vladimirovici”

Partidul „Renaștere”, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, îl felicită pe președintele în exercițiu al Federației Ruse pentru „victoria” în alegerile prezidențiale. Asta chiar dacă în acest moment, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală de la Moscova, au fost numărat doar 40 la sută din buletinele de vot. Formațiunea politică de la Chișinău s-a arătat încrezută că, odată cu victoria lui Putin, relațiile moldo-ruse se vor dezvolta și consolida.

„Stimate Vladimir Vladimirovici, vă felicit pentru realegerea dumneavoastră în funcția de președinte al Federației Ruse. Rezultatul obținut și prezența înaltă la vot indică în mod convingător faptul că alegătorii susțin cursul dumneavoastră spre creșterea potențialului economic, dezvoltarea socială și renașterea culturală a Rusiei. Sunt sigură că victoria dumneavoastră în alegeri va contribui la dezvoltarea relațiilor moldo-ruse și la consolidarea legăturilor parteneriale dintre popoarele noastre”, a scris președinta „Renaștere”, Natalia Parasca, pe rețelele de socializare.

De menționat că, potrivit datelor preliminare prezentate de CEC-ul rus, Putin conduce alegerile cu peste 87% din voturi, după procesarea a 40% din procesele verbale. Exit-poll-urile  indică că președintele în exercițiu al Rusiei va câștiga cel de-al cincilea mandat cu peste 87%.

Între timp, și fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru victoria sa în alegeri, iar adversarul său Vladislav Davankov a numit victoria lui Putin în alegeri neîndoielnică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: