captură youtube.com

Renato Usatîi a depus semnăturile la CEC pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a depus semnăturile la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială. Acesta a colectat 24 122 de semnături.

„Pentru noi nu a fost complicat. A mers ușor, a mers bine”, a declarat Usatîi cu referire la procesul de colectare a semnăturilor în susținerea sa.

Tot astăzi, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a prezentat la CEC lista cu semnăturile necesare pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de președinte.

Până în prezent, Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Renato Usatîi, Tudor Deliu și Violeta Ivanov și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de șef al statului.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IGP

Banii confiscați din infracțiuni, direcționați către proiecte sociale: Inițiativa, pe masa Guvernului

Bunurile și banii confiscați din infracțiuni ar putea fi utilizați pentru finanțarea proiectelor sociale și de interes public. Un proiect în acest sens urmează să fie analizat în cadrul ședinței Guvernului din 9 iulie.

Inițiativa elaborată de Ministerul Justiției prevede ca bunurile și banii confiscați de stat în urma infracțiunilor să poată fi folosiți pentru servicii sociale, educație, sănătate, cultură, mediu sau proiecte comunitare, inclusiv pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile. Totodată, o parte din aceste resurse vor putea fi direcționate către autorități publice, în special pentru consolidarea capacităților instituționale, modernizarea infrastructurii sau combaterea criminalității.

Potrivit proiectului, bunurile confiscate vor fi evidențiate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) și vor putea fi oferite gratuit autorităților, ONG-urilor sau altor entități eligibile. De asemenea, sumele confiscate vor fi repartizate astfel:

  • 70% la bugetul de stat,
  • 20% pentru proiecte sociale,
  • 10% pentru instituții publice.

Proiectul prevede, totodată, înființarea unei Comisii pentru gestionarea bunurilor confiscate, formată din reprezentanți ai mai multor ministere și ai societății civile, care va decide alocarea acestor fonduri.

Proiectul are ca scop transpunerea legislației Uniunii Europene și alinierea Republicii Moldova la standardele europene privind recuperarea și utilizarea bunurilor confiscate.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: