Renato Usatîi susține că fratele lui Igor Dodon ar fi fost reținut la Moscova. Reacția fostului președinte
Full Article 3 minutes read

Renato Usatîi susține că fratele lui Igor Dodon ar fi fost reținut la Moscova. Reacția fostului președinte

Renato Usatîi a declarat pe 19 ianuarie că fratele lui Igor Dodon, Alexandru, ar fi fost reținut acum două zile de autoritățile de la Moscova. Ulterior, potrivit lui Usatîi, acesta a fost eliberat. Fostul președinte Igor Dodon spune că nu nu are „așa informații” despre fratele său. La fel, el a menționat că nu comunică cu el „pentru că este figurant într-un dosar penal”. 

„Fratele lui Dodon a fost închis alaltăieri la Moscova. L-au ținut până noaptea, alaltăieri. Și Igor stă aici șocat, nu are voie să iasă din țară. Dar acolo l-au închis pe el pentru că trebuie să semneze niște înscrisuri că Dodon nu va distruge fracțiunea socialistă din Parlament”, a spus Usatîi.

Pentru Jurnal TV, Igor Dodon a menționat că nu dispune de informații că fratele său ar fi fost reținut.

„Nu am așa informații. Știu că fratele meu a dormit acasă în ultimele săptămâni și ultimele zile. Eu nu am contact cu el, pentru că este figurant într-un dosar penal. Dar din ceea ce cunosc, nu este nicio problemă și nu a fost reținut. El are cetățenia Rusiei și muncește la Moscova. De aici au fost trimise solicitări din partea instanțelor, dar mai multe detalii nu cunosc”, a comunicat Dodon.

***

În iulie 2022, procurorul care instrumentează cazul lui Igor Dodon, Petru Iarmaliuc, anunța că doi presupuși complici ai lui Igor Dodon, vizați în dosarul penal pornit pe numele fostului președinte al țării, au părăsit teritoriul Republicii Moldova:

„Două persoane vizate în calitate de complici nu se află pe teritoriul Republicii Moldova, au părăsit țara după reținerea și plasarea acestuia în arest la domiciliu. Acest fapt facilitează ca Igor Dodon să comită acțiuni în vederea obstrucționării anchetei în prezenta cauză penală”, comunica Iarmaliuc.

Ulterior, Dodon a fost întrebat de jurnaliști cine din rudele lui a plecat în afara țării și dacă este vorba despre fratele său.

„Eu am multe rude – și verișori, nepoți, nepoate. În ultima lună nu a plecat nimeni din țară. Vă asigur că nimeni din rudele mele nu are de gând să se ascundă. Toate persoanele solicitate de procurori să se prezinte – se vor prezenta”, a menționat el.

„Să spui că cineva din posibili martori sau posibili complici nu sunt în țară, păi de unde știe persoana ceea dacă e martor sau complice. Spre exemplu cineva din dumneavoastră, v-ați dus la odihnă sau curs de lecuire și pe urmă aflați peste o lună că posibil sunteți martor. De ce nu sunteți în țară? Sunt insinuări pe care nu vreau să le comentez. Ei încearcă să facă show-uri, pentru a sustrage opinia publică”, a conchis Dodon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: