Renato Usatîi va depune un demers la Procuratura Generală pe numele lui Plahotniuc. Îl acuză de crearea „unei grupări criminale organizate”
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi va depune un demers la Procuratura Generală pe numele lui Plahotniuc. Îl acuză de crearea „unei grupări criminale organizate”

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi va depune un demers la Procuratura Generală cu solicitarea de a iniția un dosar penal pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Primarul municipiului Bălți consideră că Plahotniuc a creat o grupare criminală, care în 2014 a exclus partidul „Patria” din cursa electorală. Anunțul a fost făcut de către Renato Usatîi în cadrul unei conferințe de presă din 4 august.

„Am pregătit un demers la Procuratura Generală prin care vom cere să fie deschis un dosar penal împotriva lui Plahotniuc, pentru crearea unei grupări criminale organizate”, a anunțat Usatîi.

Potrivit liderului formațiunii „Partidul Nostru”, în „gruparea criminală” respectivă ar fi intrat fostul prim-ministru Vladimir Filat, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc, fostul președinte al Curții de Apel – Ion Pleșca, fostul președinte al Curții Constituționale – Mihail Poalelungi și ex-președintele Comisiei Electorale Centrale – Iurie Ciocan.

Amintim că, pe 3 august, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Republica Moldova pentru că, în 2014, partidul „Patria”, pe a cărui listă electorală se afla Renato Usatîi, a fost exclus din cursa electorală. Republica Moldova va trebui să achite un prejudiciu de  €15,5 partidului reclamant: 7 500 euro cu titlu de prejudiciu moral și 8 000 euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: