Reniță prezintă „dovezi” privind autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov la PG. Reacția instituției
Full Article 3 minutes read

Reniță prezintă „dovezi” privind autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov la PG. Reacția instituției

Deputatul Iurie Reniță a publicat un document din care rezultă că Procuratura Generală a recepționat autodenunțurile lui Vlad Plahotniuc și a lui Serghei Iaralov în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit un pachet, în care se prezumă că ar fi fost bani. Pe de altă parte, Procuratura Generală reiterează faptul că „nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov”.

„Deoarece Procuratura Generală mușamalizează dosarele notorii de corupție, acuzându-mă (absolut nejustificat!) ba de una, ba de alta. Vă prezint cea mai incontestabilă probă documentară, care confirmă că autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov au fost și sunt în continuare la Procuratura Generală, fapt negat cu vehemență săptămâna trecută de către Procuratura Generală”, a scris Iurie Reniță într-o postare pe Facebook.

Documentul publicat de Reniță reprezintă un raport adresat fostului procuror general, Eduard Harunjen, în care i se comunică faptul că „Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar penal pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la unele finanțări dubioase a Partidului Socialiștilor, inclusiv autodenunțurile primite de la președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și vicepreședintele Partidului Democrat, Serghei Iaralov”.

Reniță prezintă „dovezi” privind autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov la PG. Reacția instituției

facebook.com/iure.renita

Ulterior, Procuratura Generală a reiterat faptul că „nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori”.

„Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat nu au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz. Reiterăm că, depozițiile celor doi sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare. Prin urmare, deputatul Reniță operează conștient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare și încercând să obțină rating politic”, se arată în mesajul Procuraturii Generale.

Amintim că pe 6 mai, deputatul Iurie Reniță a declarat că Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov au depus autodenunțuri la Procuratura Generală în cazul „kuliok”. Ulterior, Procuratura Generală a venit cu o reacție, precizând că nu a recepționat nici un autodenunț din partea celor doi.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: