„Renunțați la fraude, nu încercați să șantajați oamenii”. Primele declarații ale Maiei Sandu după anunțarea rezultatelor
Full Article 2 minutes read

„Renunțați la fraude, nu încercați să șantajați oamenii”. Primele declarații ale Maiei Sandu după anunțarea rezultatelor

Candidata PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut primele declarații de presă, după anunțarea rezultatelor. Maia Sandu, a mulţumit alegătorile, dar și lui Andrei Năstase, Octavian Ţîcu şi lui Dorin Chirtoacă pentru sprijinul acordat în turul al doilea de scrutin. 

„Oameni buni, noi vă mulțumim! Oamenii Moldovei au demonstrat că țara noastră se poate împotrivi hoției și fărădelegii. Mulțumim diasporei. Am câștigat primul tur al acestor alegeri datorită dumneavoastră,” a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a îndemnat autoritățile să renunțe la tentativele de fraudare a alegerilor.

„Astăzi, întregul meu mesaj este de recunoștință. Am un mesaj și către cei de la putere: renunțați la fraude, nu încercați să șantajați oamenii. Nu puneți presiune pe angajații de la stat”, a menționat Maia Sandu în discursul său.

Maia Sandu a ținut în cadrul briefingului să le mulțumeacă și celorlalți candidați care au anunțat că o vor susține în turul doi al alegerilor.

„Îi mulțumesc domnului Andrei Năstase, le mulțumesc domnului Țîcu și domnului Dorin Chirtoacă pentru sprijinul și mesajul de unitate în lupta împotriva lui Dodon și a hoților”, a mai spus Sandu.

Menționăm că Comisia Electorală Centrală a procesat toate procesele verbale privind alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat cele mai multe voturi – 36,16%. Igor Dodon s-a clasat pe locul doi cu 32,61% dintre voturile alegătorilor care au mers la secții.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a fost susținut de 3,26% din alegători (circa 43,8 mii), iar președintele Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu – de 2,01% (27 de mii). Pentru candidatul Partidului Liberal Democrat Tudor Deliu au votat 1,37% dintre alegători (circa 18,4 mii) iar pentru Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului electoral „UNIREA” – 1,2% (16,1 mii).
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: