Reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision
Full Article 2 minutes read

Reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision

Reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision și acționarea în instanță a organizatorilor evenimentului. Se întâmplă după ce Uniunea Radiodifuzorilor din Europa (EBU) a anulat voturile juriilor din șase țări, inclusiv din România, acuzându-le că s-ar fi votat între ele. 

Într-un comunicat de presă, TVR „dezaprobă modul în care EBU a gestionat situația generată de voturile exprimate de juriile naționale cu ocazia semifinalelor și a finalei concursului Eurovision 2022”.

„Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de țări ale căror voturi s-au împărțit într-un mod care ridică suspiciuni. În timp ce unele țări au fost penalizate, notele juraților fiind înlocuite cu note acordate de EBU, pentru altele nu a fost aplicată nicio sancțiune. Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele țărilor penalizate”, se arată în comunicat.

Totodată, TVR precizează că „impactul acestor suspiciuni asupra concursului și asupra reputației televiziunilor sancționate putea fi eliminat complet dacă EBU ar fi comunicat părților implicate îngrijorările sale de îndată ce au fost observate, adică, miercuri, 11 mai, după cea de-a doua semifinală pentru juriu”.

În același timp, TVR a reiterat că nu a existat nicio problemă tehnică atunci când România trebuia să anunțe rezultatele voturilor juriului român.

Amintim că organizatorul Eurovision 2022 a eliminat notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate se număra și juriul din România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: