Germania a oferit Moldovei o donație în valoare de peste 200 mln de lei
Full Article 1 minutes read

Germania a oferit Moldovei o donație în valoare de peste 200 mln de lei

Republica Moldova a recepționat un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 200 de milioane de lei. Acesta a fost oferit de guvernul Germaniei.

Lotul conține 100 de echipamente de ventilare pulmonară, 900 de pulsoximetre, 11 milioane de măști și respiratoare, 500.000 de mănuși, 500.000 de ochelari de protecție și 150.000 de costume de protecție.

Lotul a fost transportat în Republica Moldova prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, cu sprijinul Echipei Europa.

De asemenea, în cadrul evenimentului de recepționare a lotului de ajutor umanitar, președinta Maia Sandu a anunțat că Republica Moldova urmează să primească 700.800 de doze de Pfizer-BioNTech.

„Și în negocierile cu compania Pfizer am fost ajutați tot de către colegii de la Berlin. Avem o noutate bună. Contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău. Respectiv, autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700.800 de doze Pfizer. Evident că acestea vor veni mai târziu”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că în ultimul an, Germania a transmis Republicii Moldova utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: