Republica Moldova s-a înscris pe listele de așteptare ale OMS pentru a primi un vaccin împotriva COVID-19, imediat ce acesta va apărea
Full Article 1 minutes read

Republica Moldova s-a înscris pe listele de așteptare ale OMS pentru a primi un vaccin împotriva COVID-19, imediat ce acesta va apărea

Republica Moldova s-a înscris pe listele de așteptare ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru a primi un vaccin împotriva COVID-19, imediat ce acesta va apărea.

„Referitor la vaccinele contra COVID. Colegii de la guvern au spus că la moment nu sunt vaccine la care au fost finalizate toate procedurile pentru a fi exportate din țările unde ele au fost produse. Ne-am înregistrat la Organizația Mondială a Sănătății, pentru ca imediat ce ele vor apărea, noi să le putem primi în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, șeful statului a spus că „noi ne pregătim foarte serios pentru vaccinarea sezonieră de gripă, nu de COVID”.

Totodată, Dodon a menționat că în țară sunt activate 10 laboratoare, dintre care șase sunt publice, iar patru sunt private. La toamnă vor fi date în funcțiune încă două laboratoare.

Republica Moldova are în stoc 100 de mii de teste pentru depistarea infecției COVID-19, iar alte 130 de mii de teste sunt în procedura de achiziționare și livrare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: