Republica Moldova și Georgia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare
Full Article 1 minutes read

Republica Moldova și Georgia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare

Republica Moldova și Georgia au convenit asupra recunoașterii reciproce a certificatelor naționale de vaccinare, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

În contextul eforturilor diplomației moldovene pentru obținerea recunoașterii certificatelor de vaccinare naționale în vederea facilitării circulației cetățenilor vaccinați ai Republicii Moldova, în special pe durata perioadei estivale, fără obligația izolării sau testării, autoritățile de la Chișinău și Tbilisi au convenit, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de imunizare împotriva COVID-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Georgia.

Georgia este cea de-a treia țară, după Ungaria și Ucraina, cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

MAEIE reamintește că demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Au anunțat despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: