Restricții pentru participanții la maratonul din capitală. Ceban: „Am oferit posibilitatea altui amator de a alerga și nu m-am înscris”
Full Article 2 minutes read

Restricții pentru participanții la maratonul din capitală. Ceban: „Am oferit posibilitatea altui amator de a alerga și nu m-am înscris”

Pe 16 și 17 septembrie, în capitală se desfășoară evenimentul sportiv denumit Chisinau International Marathon. Primarul capitalei a menționat că, în acest an, au fost impuse multe restricții, pentru a limita numărul mare de persoane: participanții trebuie să fie vaccinați sau să prezinte un rezultat negativ pentru coronavirus. Edilul a mai menționat că, întrucât numărul doritorilor de a participa a fost foarte mare, el a renunțat să se înscrie și a oferit această ocazie altei persoane.

Potrivit primarului Ion Ceban, în acest an, au fost introduse multe restricții pentru a limita numărul mare de persoane. Astfel, participanții trebuie să fie vaccinați sau să aibă un test negativ pentru Covid. Totodată, organizatorii au făcut posibilă testarea gratuită a tuturor participanților nevaccinați. Mai mult, participanții au fost obligați să poarte masca de protecție până la linia de start.

De asemenea, organizatorii au renunțat la Fun Run, unde participau foarte mulți doritori, fiind redus numărul de participanți la 2000 de persoane, pe toate distanțele cumulativ.

„Știu că sunt mulți doritori, iar numărul participanților în acest an este limitat. Ținând cont de acest factor, am oferit posibilitatea altui amator de a alerga și nu m-am înscris. Urez succes tuturor participanților!”, a menționat primarul capitalei.

Amintim că maratonul a început în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) iar traficul pe străzile centrale a fost parțial restricționat. Liniile de transport public care traversează PMAN au fost redirecționate pe străzile adiacente. Vezi AICI cum cum circulă transportul public în capitală.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: