Revenco a enumerat riscurile care planează asupra Moldovei în contextul războiului din Ucraina: Trebuie să fim pregătiți 
Full Article 2 minutes read

Revenco a enumerat riscurile care planează asupra Moldovei în contextul războiului din Ucraina: Trebuie să fim pregătiți 

Printre riscurile care planează asupra Republicii Moldova în contextul războiului din țara vecină se numără amenințările pe domeniile de trafic de arme și muniții, dar și de persoane, susține ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, potrivit căreia Republica Moldova cooperează cu Europolul și Frontex pentru a lupta cu aceste riscuri.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, Revenco a spus că odată ce în continuare la frontieră are loc război „riscurile de securitate sunt încă prezente”.

„Amenințările vin pe domeniile trafic de arme și muniții pentru că avem un război la frontieră”, a declarat ministrul.

„Deja se încearcă stabilirea unor rute de anumiți infractori. Traficul de droguri deja se testează, au fost tentative de testare a relocării anumitor laboratoare pe producere a drogurilor sintetice. Traficul de persoane se reactivează și se încearcă noi metode de simulare a traversării legale a persoanelor. Trafic de substanțe chimice, bunuri de lux, bani falși, totul este posibil”, a spus Revenco.

Ministra a menționat că Europolul a atenționat despre aceasta țara noastră prin intermediul rapoartelor.

„Atunci când ai o astfel de situație cum e războiul din Ucraina care, cu regret, generează oportunități de business criminal trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”, a declarat Ana Revenco.

„În primul rând, lucrăm desigur cu Frontex și cu Europolul, dar este prea puțin pentru că această criză este fără precedent. De aici e și propunerea noastră de a crea acel hub de securitate europeană la Chișinău, cât mai aproape de frontiera războiului. Aici să se întrunească specialiștii care activează în aceste domenii, să aibă loc schimbul de informații. Următoarea ședință va avea loc în septembrie, aici în Chișinău”, a conchis Revenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: