Rezervația „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web. Este primul portal dedicat unei destinații turistice din Moldova
Full Article 2 minutes read

Rezervația „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web. Este primul portal dedicat unei destinații turistice din Moldova

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” are o nouă pagină web dedicată. Lansat recent, orheiulvechi.com conține informații detaliate atât despre Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” și patrimoniul istoric, cât și despre serviciile turistice și activitățile disponibile în regiune.

Pe lângă imaginile de calitate și materiale video de prezentare, pagina web conține și hărțile traseelor turistice pentru drumeții sau plimbări tematice, care pot fi descărcate și utilizate în format digital.

Astfel, pagina web a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi” devine primul portal dedicat unei destinații turistice din țară, care promovează o imagine cuprinzătoare și detaliată a ofertei disponibile pentru vizitatorii regiunii și detaliază o experiență turistică completă.

Pagina web a fost elaborată de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) în colaborarea cu echipa Rezervației Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, cu suportul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID.

Amintim că Centrul Agenției pentru Dezvoltare Regională și conducerea „Orheiul Vechi” au semnat un contract privind reabilitarea și modernizarea rezervației. Conform cererii de finanțare, proiectul va fi implementat în următorii 2 ani și prevede execuția lucrărilor de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice de la Butuceni.

Astfel, aici vor fi executate lucrări de consolidare a Băii medievale, lucrări de reconstrucție a unei porțiuni a sistemului de fortificare medieval cu săli de expoziție, lucrări de edificare a blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite.

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de finanțare, constituie 29 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: