Prima reacție a Maiei Sandu la solicitarea lui Eduard Harunjen: „Nu au nici o șansă”
Full Article 2 minutes read

Prima reacție a Maiei Sandu la solicitarea lui Eduard Harunjen: „Nu au nici o șansă”

Șefa statului Maia Sandu susține că nu va anula decretul ex-președintelui Igor Dodon, prin care Eduard Harunjen a fost demis din funcția de procuror general al Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute astăzi, 10 noiembrie, după ce ex-procurorul general Harunjen a anunțat că a fost demis ilegal. 

„Lupta împotriva corupției va continua și toți cei care au servit regimuri corupte nu au nici o șansă să revină în sistem”, a declarat Maia Sandu pentru tv8.md.

Amintim că astăzi Eduard Harunjen a anunțat că vrea să fie restabilit în funcția de procuror general al Republicii Moldova.

***

Pe 11 iulie 2019 Procurorul General Edurad Harunjen a fost demis din funcție de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Decretul lui Dodon survine după ce Harunjen a depus cerere de demisie, „în contextul agravării stării de sănătate.”

Fotoliul lui Harunjen a început să se clatine imediat după publicarea investigației RISE – “Ministerul Interceptărilor”.

Inițial, demisia lui a fost cerută de premierul Maia Sandu – “Pentru încălcarea Constituției și a legilor.”

Ulterior, o petiție on-line a cerut același lucru: – “sub conducerea [lui] Harunjen, procurorii au cerut autorizații […] pentru a intercepta masiv conversații telefonice.”

Deja la 9 iulie 2019, deputații au adoptat și o hotărâre prin care au constatat “neîntrunirea condițiilor de numire în funcția de Procuror General” a lui Harunjen.

NM a scris un articol despre cum procurorii din cadrul Procuraturii Generale, pe atunci condusă de Eduard Harunjen, nu au observat timp de cinci ani că Plahotniuc este vizat în ancheta privind furtul miliardului. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: