Risc de focare de poliomelită, difterie și alte boli în Chișinău. Ministerul Sănătății a expediat grădinițelor o circulară
Full Article 2 minutes read

Risc de focare de poliomelită, difterie și alte boli în Chișinău. Ministerul Sănătății a expediat grădinițelor o circulară

Ministerul Sănătății a expediat instituțiilor preșcolare din municipiul Chișinău circulara privind profilaxia bolilor prevenibile prin vaccinări în colectivitățile pentru copii. Potrivit documentuluiîn Republica Moldova există riscul izbucnirii unui focar de rujeolă, rubeolă, poliomielită, difterie și alte boli infecțioase. Acest lucru se va întâmpla în contextul valului mare de refugiați din Ucraina, dintre care aproape jumătate sunt copii, informează IPN.

Reprezentanții Centrului de Sănătate publică din municipiul Chișinău au subliniat necesitatea conlucrării cu instituții medicale de asistență medicală primară din teritoriu în scopul asigurării vaccinării copiilor în conformitate cu prevederile Programului național de Imunizări, arată circulara.

Întrebată într-o conferință de presă despre riscul de izbucnire a bolilor infecțioase, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu a precizat că anumite riscuri de agravare a situației cu această categorie de boli există în contextul fenomenului migrației, dar un rol decisiv joacă măsurile de asigurare a protecției populației, inclusiv a copiilor, dar și modalitatea de organizare a fluxurilor de migrație.

Potrivit ei, autoritățile au mobilizat toate resursele privind prevenirea acestei situații. Oficialul a precizat că în Republica Moldova sunt cantități suficiente de vaccin pentru a asigura vaccinarea atât a copiilor din Moldova, cât și a copiilor din familiile refugiate.

Vaccinurile din cadrul Calendarului național de imunizări sunt gratuite și pot fi administrate la medicul de familie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: