„Rog politicul să lase pe seama specialiștilor să se expună vizavi de calitatea probelor procesate”. Reacția directorului ANSP la declarațiile lui Slusari
Full Article 2 minutes read

„Rog politicul să lase pe seama specialiștilor să se expună vizavi de calitatea probelor procesate”. Reacția directorului ANSP la declarațiile lui Slusari

„Rog încă o dată politicul să lase pe seama specialiștilor să se expună vizavi de calitatea probelor procesate, argumentarea și calitatea rezultatelor primite”. Despre acest lucru a anunțat Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), în contextul în care Alexandru Slusari s-a arătat sceptic în privința rezultatelor testului unui angajat al parlamentului. 

„Vin cu câteva precizări vizavi de corectitudinea testării în laboratoarele Agenției Naționale de Sănătate Publică, care au fost mediatizate intens zilele curente, inclusiv de vicepreședintele parlamentului”, a declarat Nicolae Furtună.

Acesta a spus că laboratorul ANSP este un laborator certificat și acreditat de Organizația Mondială a Sănătății. „Ori de câte ori am fost testați, laboratorul lucrează pe nota 10. Laboratorul nu se ocupă de colectarea probelor. Laboratorul nu cunoaște modalitatea și corectitudinea colectării. Laboratorul doar procesează probele care sunt aduse”, a spus Furtună.

De asemenea, acesta a precizat că „două săptămâni în urmă, laboratorul ANSP a participat la o încercare externă, alături de laboratoare de referință din Europa de sud-est”.

„A procesat șase teste ca problemă și le-a rezolvat pe toate cu rezultat pozitiv. De aceea, teste din laboratorul ANSP sunt cu rezultat valid și puteți avea încredere deplină în el”, a mai spus Furtună.

Amintim că Alexandru Slusari a declarat că este „foarte suspect” faptul că încă un angajat al legislativului a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Acesta a cerut efectuarea repetată a testului. „Sper foarte mult că sistemul de testare la COVID-19 nu este folosit în scopuri politice, mai ales în vederea blocării activității legislativului”, a scris Slusari.

Ulterior, premierul Ion Chicu a reacționat și a spus că „vicepreședintele parlamentului, în mod obraznic și neîntemeiat a învinuit sistemul medical de falsificarea probelor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: