Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, se retrage după pierderea în Cupa Laver
Full Article 2 minutes read

Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, se retrage după pierderea în Cupa Laver

Jucătorul de tenis elvețian Roger Federer a jucat ultimul meci al carierei sale. La Laver Cup, împreună cu spaniolul Rafael Nadal, au pierdut în fața lui Jack Sock și Francis Tiafoe din SUA. Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 6:4, 6:7 (2:7), 9:11. Înfrângerea a dus la capăt cariera profesionistă de 25 de ani a fostului număr unu mondial după cel de-al 1.750-lea meci al său competitiv la simplu și dublu.

Potrivit BBC, elvețianul de 41 de ani a fost primit cu ovații după ce a ieșit pentru ultima oară în afara terenului, când s-a retras ca profesionist. Elvețianul, care a câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu, este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria tenisului.

„A fost o zi minunată. Sunt fericit, nu trist. Mă simt grozav să fiu aici. Sunt fericit că am reușit”, a spus el.

Federer a plâns în timp ce îl îmbrățișa pe Nadal și pe alți jucători, apoi a primit aclamații de la miile de fani care i-au scandat numele la O2 Arena din Londra.

Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam, se retrage după pierderea în Cupa Laver

„A fost călătoria perfectă. Aș face totul din nou”, a spus Federer, încercând să-și țină lacrimile în timpul discursului său pe teren.

Mai devreme, pe 15 septembrie, Federer și-a anunțat retragerea, precizând că ultimul turneu pentru el va fi Cupa Laver de la Londra. Federer, în vârstă de 41 de ani, a jucat doar la dublu din cauza unor probleme la genunchi. El a jucat ultima dată la Wimbledon înainte de asta în iulie 2021.

Federer este de 20 de ori câștigător de Grand Slam și a câștigat 111 turnee ATP în cariera sa (103 dintre ele la simplu). De asemenea, a devenit medaliatul cu argint al Jocurilor Olimpice la simplu (2012) și campion olimpic la dublu (2008). Federer a fost numărul unu mondial timp de 310 săptămâni (inclusiv 237 de săptămâni consecutive, care rămâne un record neîntrerupt). El a câștigat peste 100 de milioane de dolari în premii în bani de-a lungul carierei sale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: