România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Republica Moldova rămâne în zona verde
Full Article 2 minutes read

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. Republica Moldova rămâne în zona verde

Autoritățile române au actualizat astăzi, 25 iunie, lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Republica Moldova rămâne în zona verde. 

România a anulat restricțiile privind intrarea în țară a cetățenilor străini și apatrizilor. Prin urmare, cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei, începând cu 1 iunie 2021.

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 și 36.

Ambasada subliniază că, potrivit legislației, străinii și apatrizii care intră în România, indiferent de zona din care vin, nu pot fi exceptați de la măsura carantinei doar în baza testului RT-PCR.

Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină.

 

Lista țărilor cu risc epidemiologic by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: