România a actualizat lista țărilor din „zona roșie”. Moldova nu face parte din ea
Full Article 2 minutes read

România a actualizat lista țărilor din „zona roșie”. Moldova nu face parte din ea

Autoritățile române au publicat, în seara de 14 mai, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină. Republica Moldova nu a fost inclusă în lista roșie.

Comisia Națională pentru Situații de Urgență din România (CNSU) a introdus, în şedinţa de vineri lista roşie, galbena, si verde a statelor considerate cu risc epidemiologic. Decizia stabileşte şi condiţiile în care persoanele care vin din diferite zone sunt scutite de măsura carantinei.

Persoanele care vin în România dintr-un stat plasat în zona verde nu intră în carantină şi nu mai au nevoie să prezinte nicio dovadă a testării sau vaccinării anti-COVID pentru a intra în ţară, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

“Cine vine din zona verde în România, turiştii care vin în România din zona verde nu mai au nevoie de nimic. Deci asta este vestea cea bună”, a spus Florin Cîţu, vineri seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, amintim că cetățenii Republicii Moldova nu pot călători, deocamdată, liber în România. Contactați de NM, reprezentanții Inspectoratului Teritorial Iași ne-au informat că rămân în vigoare restricțiile de intrare în țară. Astfel, puteți călători în România dacă vă încadrați în excepțiile prevăzute – dețineți un permis de ședere temporară, mergeți în vizită la rude în România, faceți parte din corpul diplomatic al unei țări, efectuați o vizită de lucru etc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: