România a prelungit cu 30 de zile starea de alertă la nivel național. Restricțiile impuse de miercuri
Full Article 2 minutes read

România a prelungit cu 30 de zile starea de alertă la nivel național. Restricțiile impuse de miercuri

Autoritățile din România au prelungit starea de alertă la nivel național. Inițiativa va intra în vigoare începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile, scrie Digi24. Restricțiile, printre care interdicția de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare.

Câteva dintre restricțiile decise de autoritățile de la București:

  • Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun.
  • Se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
  • Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  • Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepții motivate.

Textul integral al hotărârii și al anexei:

Hotarare-CNSU-nr.-3-din-11.01.2021-prelungire-alerta

Anexa-HCNSU-3

***

Amintim că, în prezent, Republica Moldova se află în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru România. Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.

Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: