România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cum rămâne cu Republica Moldova?
Full Article 2 minutes read

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cum rămâne cu Republica Moldova?

Republica Moldova rămâne în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru România. Documentul a fost actualizat de Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de incidența COVID-19 în statele respective, scrie Digi24 pe 9 ianuarie.

Sunt peste 40 de țări incluse pe listă. Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.

Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare.

Cei care vor să rămână ma mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi trebuie să facă un test. Dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.

Pe listă există și Marea Britanie, țară în care s-a descoperit o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. În acest caz sunt alte reguli. Cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție. Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii camioanelor de marfă, aviatorii și demnitarii.

Pe lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: