România autorizează livrarea unor medicamente în R. Moldova, în contextul sistării exportului după instituirea codului roșu de risc de infecție cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

România autorizează livrarea unor medicamente în R. Moldova, în contextul sistării exportului după instituirea codului roșu de risc de infecție cu COVID-19

Autoritățile române vor da curs solicitării Republicii Moldova privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din România pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din țara noastră. Acest lucru are loc în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul tip de coronavirus.

Într-un comunicat al ambasadei României în Republica Moldova se arată că prin această măsură, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se mai anunță în comunicatul ambasadei.

Menționăm că Klaus Iohannis a anunțat că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna viitoare, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus. În prezent, în România sunt confirmate 123 de cazuri de infectare cu COVID-19. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: