România iese din starea de alertă și renunță la toate restricțiile antiCOVID
Full Article 2 minutes read

România iese din starea de alertă și renunță la toate restricțiile antiCOVID

Purtarea măștii de protecție, atât la interior cât și la exterior în România, va fi doar recomandată, nu obligatorie, începând de mâine. Ministrul Sănătății al României Alexandru Rafila a declarat că, după ridicarea stării de alertă, prudenţa şi responsabilitatea individuală trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare.

Masca de protecție va fi complet eliminată începând de miercuri, dar autoritățile române continuă să recomande purtarea acesteia în anumite zone. De asemenea, la intrarea în țară nu mai este nevoie de certificatul verde.

Ministrul Sănătății al României a declarat că se ajunge într-o situație nouă în care toate restricțiile vor fi ridicate, dar dorința este ca ridicarea măsurilor să nu ducă la creșterea cazurilor, a cazurilor grave și a deceselor.

„Practic, prudența și responsabilitatea individuală trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare”, a declarat Rafila, relatează rfi.ro.

Începând de miercuri, utilizarea măștii atât în spațiile exterioare, cât și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, nu vor exista limite privind accesul în diversele spații publice, fie că e vorba de spații comerciale, instituții de alimentație publică, sau instituții publice, nu va mai exista limită în privința orarului, iar la călătorilor nu li se va mai cere certificatul de localizare.

De asemenea, la intrarea în România nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.

„Totuși, sunt niște lucruri pe care trebuie să vi le spun și pe care le recomandăm cetățenilor legat de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru. Recomandarea este să se consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic pentru orice persoană care călătorește”, a spus ministrul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: