România, Polonia și Letonia, apel către NATO: cer întărirea apărării antiaeriene după incidentele cu dronele rusești 
Full Article 2 minutes read

România, Polonia și Letonia, apel către NATO: cer întărirea apărării antiaeriene după incidentele cu dronele rusești 

Miniștrii apărării din România, Polonia și Letonia au semnat o declarație comună prin care au cerut conducerii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să întărească apărarea antiaeriană a alianței la granițele sale de est în legătură cu amenințarea sporită din partea Rusiei. Anterior dronele rusești au zburat nu numai pe teritoriul României și Poloniei, vecinii Ucrainei, ci și al Letoniei – scrie BBC News

Pe 18 septembrie, în România, a avut loc o întâlnire a miniștrilor apărării din țările participante la Iniţiativa „Bucureşti9”. La ședință, ministrul apărării al României a cerut NATO să dea un „răspuns puternic” la incidentele în care rachetele și dronele rusești zboară în spațiul aerian al membrilor alianței. Ministrul polonez al apărării a declarat că la întâlnirea șefilor apărării NATO din octombrie va fi necesar să se discute despre posibilitatea distrugerii dronelor care trec granițele țărilor blocului.

Anterior, dronele rusești au zburat nu numai pe teritoriul României și Poloniei, vecinii Ucrainei, ci și al Letoniei. Conducerea Forțelor Armate letone a declarat pe 9 septembrie că o dronă rusă s-a prăbușit în apropierea orașului leton Rēzekne. Armata crede că drona a intrat accidental în Letonia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: