România va dona Republicii Moldova peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer
Full Article 2 minutes read

România va dona Republicii Moldova peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer

Republica Moldova va primi o donație de 100 620 de doze de vaccin marca Pfizer-BioNTech. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), dar și de președinta țării, Maia Sandu.

„O veste foarte bună ne-a venit de la București: în urma discuției pe care am avut-o, acum câteva săptămâni, cu prim-ministrul Florin Cîțu, guvernul României a decis să mai doneze Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva Covid-19. Donația anunțată astăzi constituie 100.620 de doze marca Pfizer-BioNTech. Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze”, a menționat șefa statului.

Autoritățile nu au precizat când anume urmează să fie adus lotul de vaccinuri.

Amintim că, pe 22 mai, în cadrul maratonului de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost disponibil vaccinul Pfizer. Sute de oameni au stat la coadă ore în șir pentru a fi imunizați anume cu acest ser. În total, au fost disponibile doar 1750 de doze.

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Ministerul Sănătății, pe un eșantion de 1003 persoane din 320 de localități, dintre respondenții care acceptă să fie vaccinați, 27% preferă Sputnik V, 25% – Pfizer, 18% – AstraZeneca, iar alte 18% ar accepta orice vaccin oferit de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: