Maratonul de vaccinare din capitală continuă, însă serul Pfizer s-a terminat (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Maratonul de vaccinare din capitală continuă, însă serul Pfizer s-a terminat (UPDATE)

Cele 1750 de doze de vaccin Pfizer distribuite pentru maratonul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-au terminat. Sute de oameni au stat la coadă ore în șir pentru a beneficia anume de acest preparat. În dimineața de 23 mai, organizatoarii au precizat că lotul de vaccinuri de la acest producător nu va fi suplimentat.

Unii oameni au venit dis-de-dimineață, pe 23 mai, pentru a ocupa rând, în speranța că vor fi imunizați cu Pfizer. Lucrătorii medicali i-au anunțat, însă, că stocul disponibil s-a epuizat.

Informăm cetățenii că stocul de Pfizer a fost epuizat la ora 4:15 dimineața și pe parcursul zilei nu vom primi acest vaccin. Între orele  21:00 și  8:00 dimineața, au fost vaccinate 884 de persoane, dintre care 750 cu Pfizer, 92 – AstraZeneca și 42 cu Sinopharm. De la lansarea Maratonului au fost imunizați 3527 de cetățeni”, au anunțat reprezentanții Universității de Medicină în dimineața de 23 mai.

 

 

Maratonul Național de Imunizare se va desfășura până duminică, ora 21:00. Procesul de vaccinare se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

La procesul de vaccinare, fără programare, vor avea acces toți doritorii de a se imuniza împotriva COVID-19.

Sunt organizate zece puncte de vaccinare. Trei puncte vor fi localizate pe strada Nicolae Testemițanu 27, iar alte șapte puncte în Complexul Socio cultural Universitar, strada Nicolae Testemițanu 25. USMF va asigura și administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19.

Întrucât dozele de vaccin Pfizer s-au terminat, doritorii de a fi imunizați pot opta fie pentru serul AstraZeneca (Marea Britanie), fie pentru Sinopharm (China).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: