Rudele a 23 de cadre medicale răpuse de coronavirus vor beneficia de indemnizații a câte 100 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Rudele a 23 de cadre medicale răpuse de coronavirus vor beneficia de indemnizații a câte 100 mii de lei

23 de familii ai căror membri au fost răpuși de infecția COVID-19 vor beneficia de câte o indemnizație unică în mărime de 100 de mii de lei. Pe 14 iulie, cabinetul de miniștri a decis alocarea în acest scop a sumei de 2,3 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Indemnizația unică în valoare de 100 000 de lei va fi acordată la 23 de familii. Alocarea celor 2,3 milioane de lei va fi prima debursare a mijloacelor financiare în acest scop. Anterior, statul oferea compensații doar pentru angajații instituțiilor statului care au fost afectați de Covid-19 la locul de muncă.

„Sper că această practică va fi respectată și de către Guvernul cu mandat deplin care urmează să vină, deoarece au mai rămas familii ale personalului medical decedat care nu au beneficiat de această indemnizație unică”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Precizăm că vor putea benefica de acești bani soția/soțul persoanei decedate; copiii până la vârsta de 18 ani sau până la 23 de ani dacă își continuă studiile; sau unul dintre părinți dacă nu sunt alți urmași. Indemnizațiile vor fi oferite familiilor ai căror membri au murit din cauza infecției de coronavirus nu mai devreme de 17 martie 2020.

***

De la începutul pandemiei de coronavirus, peste 100 de lucrători medicali au fost răpuși de infecția COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: