Rujeola se extinde în Chișinău. Încă patru îmbolnăviri la un centru pentru refugiați
Full Article 2 minutes read

Rujeola se extinde în Chișinău. Încă patru îmbolnăviri la un centru pentru refugiați

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că au fost confirmate încă 4 cazuri de rujeolă, inclusiv la un copil de 11 ani, în focarul de la un Centru de plasament pentru refugiați din Chișinău. Alte cazuri cu suspiciune la rujeolă se află în proces de investigare. Potrivit ANSP, toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției rujeolice (febră, tuse, erupții cutanate) au fost spitalizate în instituții medicale specializate, unde primesc îngrijiri medicale.

Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele aflate în contact sunt supravegheate medical. Specialiștii ANSP continuă măsurile în focar pentru localizarea acestuia (monitorizarea contacților și identificarea activă a persoanelor bolnave)“, a comunicat Agenția.

Precizăm că, pe 18 martie, în timpul ședinței Primăriei Chișinău, șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, a anunțat că într-un centru de pe str. N. Testimițianu care găzduiește circa 160 de refugiați ucraineni, dintre care peste 60 sunt copii, a fost depistat un focar de rujeolă.

De la începutul anului 2024, în țară, au fost confirmate prin diagnostic de laborator, 16 cazuri de rujeolă, inclusiv 11 în focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău.

În România, în perioada 1 ianuarie — 17 martie, au fost înregistrate 8 845 de cazuri de rujeolă. În ultima săptămână, o fetiță de 1 an și 2 luni a decedat din cauza rujeolei. Potrivit informațiilor, minora nu era vaccinată antirujeolic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: