Rusia: 69 de persoane au fost reținute în legătură cu întoarcerea lui Navalnîi
Full Article 1 minutes read

Rusia: 69 de persoane au fost reținute în legătură cu întoarcerea lui Navalnîi

În legătură cu întoarcerea lui Alexei Navalnîi în Rusia, pe 17 ianuarie, poliția a reținut 69 de persoane, scrie OVD-Info, un centru media independent din Rusia, citat de portalul Meduza.

La Moscova au fost reținute 62 de persoane, iar restul în Sankt Petersburg. Printre aceștia sunt cel puțin 6 jurnaliști și doi minori. Unuia dintre susținătorii lui Navalnîi i s-a făcut rău și a fost transportat la spital.

Pe parcursul nopții, au rămas în detenție patru oameni, inclusiv însuși Navalnîi. Statutul a 16 dintre reținuți rămâne necunoscut.

Amintim că, pe 17 ianuarie, Alexei Navalnîi s-a întors în Rusia din Germania, unde a urmat un tratament după ce a fost otrăvit cu o substanță de tip „Noviciok”. El a fost reținut în timpul controlului de pașapoarte din aeroportul Șeremetievo.

Inițial, avionul cu care a ajuns Navalnîi trebuie să aterizeze în aeroportul Vnukovo. Echipa politicianului a chemat susținătorii săi să îl întâmpine acolo. Potrivit estimărilor, circa 2 mii de persoane au dat curs invitației. Forțele de ordine au intervenit în forță pentru dispersarea mulțimii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: