Rusia a atacat două hidrocentrale, inclusiv cea de pe Nistru. Zelenski: „Nu doar Ucraina, dar și Moldova sunt în pericol”
Full Article 1 minutes read

Rusia a atacat două hidrocentrale, inclusiv cea de pe Nistru. Zelenski: „Nu doar Ucraina, dar și Moldova sunt în pericol”

Armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete și drone asupra Ucrainei, în această noapte. Kievul susține că pe lângă sistemul energetic al țării, atacurile țintit, inclusiv, hidrocentrala Kanev, aflată la circa 10 de kilometri de capitala Ucrainei, precum și centrala hidroelectrică de pe Nistru. Anunțul a fost făcut de președintele Vladimir Zelenski, scrie publicația „Hromadske”.

„Țara teroristă vrea să se repete dezastrul ecologic din regiunea Herson. Dar acum nu doar Ucraina, ci și Moldova sunt în pericol. Apa nu se va opri la stâlpii frontierei, la fel cum războiul rusesc nu se va opri dacă nu îl oprim în Ucraina împreună și la timp”, a declarat liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski.

În noaptea de 29 martie, forțele de apărare aeriană au doborât 26 din 39 de rachete, precum și 58 din 60 de drone de atac de tip Shahed cu care forțele armate ale Rusiei au încercat să atace Ucraina. Ukrenergo a raportat că centralele termice și hidroelectrice au fost avariate ca urmare a atacului masiv de peste noapte. Inspecția avariilor continuă, a anunțat sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: