Rusia a pierdut un general în Ucraina. Timp de 6 ani a condus grupul operativ al trupelor ruse din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Rusia a pierdut un general în Ucraina. Timp de 6 ani a condus grupul operativ al trupelor ruse din Transnistria

Rusia a pierdut un general în Ucraina, pentru prima dată în ultimul an, scrie Agenstvo. Este vorba despre Serghei Goreacev. Din 2013 până în 2018, Goreacev a fost comandant al grupului operativ de trupe militare rusești din Transnistria. 

În timpul luptelor de la granița regiunilor Donețk și Zaporojie din 12 iunie, precizează sursa, a murit generalul-maior Serghei Goreacev. Potrivit comandantului militar Iurii Kotenok, Goreacev era comandant al Forțelor armate combinate nr.35.

Sursa menționează că Goreacev este primul general care a murit în Ucraina în mai bine de un an. Acesta, la începutul invaziei, a condus brigada a 5-a separată de tancuri. Iar în timpul războiului a fost avansat la postul de șef de stat major al armatei.

Până la începutul anului 2022, el a condus cea de-a 201-a bază militară rusă din Tadjikistan.

Din 2013 până în 2018 a fost șeful grupului operativ al trupelor ruse din Transnistria. 

Ultimul deces confirmat al unui comandat militar de acest nivel a avut loc pe 5 iunie 2022. Atunci, în apropierea orașului Popasna, regiunea Lugansk, a murit generalul-maior Roman Kutuzov. El era prim-adjunct al comandantului armate combinate a gărzii 8-a din districtul militar sud.

În total, de la începutul războiului din Ucraina a fost confirmată moartea a 4 generali ruși. Potrivit sursei, presa a scris și despre moartea a încă 5 generali. Sursele rusești nu au confirmat informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: