Rusia anunță că reia livrările de fructe și legume de la 20 de întreprinderi din Moldova 
Full Article 2 minutes read

Rusia anunță că reia livrările de fructe și legume de la 20 de întreprinderi din Moldova 

Rosselkhoznadzor anunță că reia livrările de fructe și legume de la 20 de întreprinderi din Republica Moldova. Acestea vor fi reluate începând cu ziua de mâine, 2 decembrie. 

„Această decizie a fost luată de agenție în urma unei analize a produselor care vin în Rusia de la întreprinderile moldovenești”, se arată într-o declarație a instituției rusești.

Cele 20 de întreprinderi: G.T. „Scutaru Victor”, SA „Ghermes- Agroservice”, SRL „Bogatmos”, „Fruct Prod Grup” С.I., Mistin Com SRL, „Agro-Bio-Mass” SRL, GT Meico Galina Ivan, SRL Fresh Time, SRL „Caramalac Agro”, SRL „Holdtar Grup”, SRL „Agrodengrup”, SRL „Bicaz Salkim”, S.C. „Agrodenidan” S.R.L., „Elit Fruct” SRL, „Globalfruct” SRL, GT Bandalac Alexander, GT „Danilov Nicolai Ivan”, SRL „Bakayan”, SC Raabet SRL și Seedeco Semences SRL

***

Amintim că pe 15 august 2022, Rosselhoznadzor a introdus restricții la importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova. Potrivit Federației Ruse, decizia a fost luată urmare a depistării repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești, care intră pe teritoriul Rusiei.

Ulterior, pe 7 octombrie, Rosselkhoznadzor anunța că reia livrările de fructe și legume de la trei întreprinderi din raionul Orhei. Decizia ar fi fost luată în urma unei discuții cu președintele raionului Orhei, dar și urmare a unei analize a situației fitosanitare a regiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: