Rusia numără echipamentele militare pierdute de ucraineni într-o lună de război
Full Article 3 minutes read

Rusia numără echipamentele militare pierdute de ucraineni într-o lună de război

Forțele rusești susțin că ar mai fi reușit să înainteze 4 kilometri pe linia frontului și ar fi capturat niște localități în zona Donețk, iar în prezent se desfășoară „o ofensivă împotriva unităților Brigăzii 25 Aeropurtate a Forțelor Armate Ucrainene”.

„În seara zilei de 24 martie, rachetele de croazieră de înaltă precizie Kalibr lansate de pe nave au lovit o bază de combustibil din Kalinovka, lângă Kiev. Cea mai mare bază de combustibil rămasă a Forțelor Armate ale Ucrainei a fost distrusă. Această bază aproviziona cu combustibil unitățile militare din zona centrală a țării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, general-maiorul Igor Konaşenkov, citat de Hotnews.

„Grupul de „Vânători de Noapte” format din elicoptere Ka-52 și Mi-28n a distrus 24 de echipamente militare, inclusiv 7 tancuri, 5 vehicule de luptă de infanterie și 3 vehicule blindate de transport de trupe în timpul loviturilor de noapte”, mai spune reprezentantul rus.

Potrivit lui Konașekov, aviația operațional-tactică și alte forțele armate au lovit 51 de mijloace militare ale Forțelor Armate Ucrainene. Printre acestea: 2 posturi de comandă, 3 sisteme de lansatoare multiple de rachete, 2 sisteme de rachete antiaeriene Buk M-1 și 1 stație radar pentru iluminarea țintei pentru sistemul de rachete antiaeriene S-300 lângă Dnepropetrovsk, 3 posturi de artilerie D-30, 2 depozite de arme de rachete și artilerie, precum și 26 de zone de concentrare a echipamentelor militare.

„Apărarea antiaeriană rusă anunță doborârea a 2 vehicule aeriene fără pilot ucrainene în aer peste Boromlya, Borshchevaya, Oleshnya și Usoki”, susține Konașekov.

Ce trupe și echipamente militare a pierdut Ucraina în războiul cu Rusia

În total, de la debutul „operațiunii militare speciale”, Rusia ar fi reușit să distrugă în Ucraina:

– 261 vehicule aeriene fără pilot

– 204 sisteme de rachete antiaeriene

– 1.587 tancuri și alte vehicule blindate de luptă

– 163 de sisteme de lansare multiplă de rachete

– 636 sisteme de artilerie de câmp și mortiere

– 1.397 de unități de vehicule militare speciale

Ce pagube ar fi suferit Rusia, conform datelor prezentate de Ucraina

Cifrele prezentate de Rusia nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Similar, și Ucraina susține că a provocat daune serioase Rusiei în 30 de zile de război: peste 16.000 de soldați uciși, răniți sau capturați, 561 de tancuri distruse, aproape 1.625 de blindate, 115 avioane de luptă și 125 de elicoptere.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: