Reuters

Rusia și Ucraina s-au atacat reciproc cu drone: sunt morți și răniți (VIDEO)

Federația Rusă și Ucraina s-au atacat reciproc cu drone în noaptea de 3 spre 4 aprilie. În urma bombardamentelor, în Ucraina, au fost omorâte 4 persoane, iar alte 41 au fost rănite. În Rusia, o persoană a fost ucisă și una rănită.

Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale al Ucrainei a comunicat că, noaptea trecută, drone rusești au lovit localitatea Brovarî, situată în apropierea capitalei.

În consecință, într-o parcare au izbucnit flăcări, fiind distruse două camioane și două automobile. Alte 19 vehicule au fost avariate.

Un incendiu s-a produs și într-un salon auto și șase mașini din interiorul acestuia. Pompierii au reușit să salveze clădirea administrativă.

La lichidarea consecințelor atacului din Brovarî au fost implicați 62 de salvatori și 14 unități de tehnică.

Două persoane au suferit răni în urma bombardamentului.

Armata rusă a atacat, de asemenea, orașul Harkov.

Primarul localității, Igor Terehov, a transmis că a fost lovită o casă cu două etaje, ceea ce a dus la izbucnirea un incendiu puternic. Potrivit lui, a fost lovit și un bloc de locuit. Patru persoane au fost omorâte, iar încă 35 au fost rănite.

A fost bombardată și regiune Dnipropetrovsk. Șeful administrației militare regionale, Serghei Lîsak, a anunțat că au fost deteriorate locuințe, linii de electricitate și o conductă de gaz. Potrivit salvatorilor, trei oameni au fost răniți.

În regiunea Zaporojie, din cauza unui atac cu drone, un magazin a luat foc, iar casele și vehiculele din apropiere au fost avariate. Guvernatorul regiunii, Ivan Fedorov, a menționat că o persoană a suferit răni.

Pe parcursul nopții, și Ucraina a atacat cu drone teritoriul Federației Ruse. Guvernatorul regiunii Briansk, Alexandr Bogomaz, a anunțat că, din cauza atacului, o persoană a decedat, iar alta a fost rănită.

Ministerul rus al Apărării susține că, în intervalul vizat, au fost doborâte 107 aparate de zbor deasupra regiunilor țării.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Maia Sandu

Victimele deportărilor regimului sovietic din Basarabia, comemorate la Chișinău. Mesajul Maiei Sandu

La Chișinău a avut loc pe 6 iulie un miting în memoria victimelor deportărilor regimului sovietic de pe teritoriul Basarabiei. La eveniment au participat mai mulți oficiali, inclusiv președinta Maia Sandu. Șefa statului a subliniat că supraviețuitorii „și-au păstrat” identitatea și valorile, în pofida acțiunilor represive ale regimului sovietic.

Miting-ul de comemorare a avut loc la Monumentul din Aleea Gării, ridicat ridicat în memoria victimelor deportărilor regimului comunist. Zeci de oameni au participat la eveniment: șefa statului, președintele Parlamentului, ministrul Culturii, funcționari publici și simpli cetățeni.

Miting-ul a debutat cu o slujbă de pomenire, oficiată de un sobor de preoți, apoi a urmat un moment artistic, monologuri și discursuri. Printre speakeri s-a numărat președinta țării, Maia Sandu.

În noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, zeci de mii de oameni au fost ridicați din casele lor și deportați în Siberia. Oameni de nădejde, care își trăiau viața în muncă cinstită și credință, care își vorbeau limba și păstrau tradițiile cu mândrie. Oameni a căror verticalitate a fost considerată o amenințare de regimul sovietic. În condiții inumane – foamete, frig, muncă silnică – oamenii noștri au fost nevoiți să supraviețuiască departe de casă. Și totuși, chiar și în exil, și-au păstrat identitatea și valorile. (…) Cei deportați nu au cerut niciodată răzbunare. Dar au cerut adevăr. Și e datoria noastră să le oferim acest adevăr – prin recunoaștere, prin educație, prin păstrarea vie a amintirii lor”, a declarat șefa statului.

La finalul evenimentului, participanții au depus flori la monument.

Amintim că, în ajun, în Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurată expoziția de vagoane „Teroarea sovietică în RSS Moldovenească. Amploare, victime și făptași”, consacrată deportărilor regimului sovietic. Expoziția, care este organizată de Guvern, se află la a treia ediție consecutivă.

De asemenea, pe 6 iulie, la ora 20:30, va avea loc o acțiune de comemorare cu lumânări, alături de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Anterior, Guvernul a invitat cetățenii la momentul comemorativ. Totodată, pe 13, 20 și 25 iulie vor avea loc proiecții de filme și spectacole dedicate acestei tragedii.

***

Pe teritoriul Basarabiei, în timpul ocupației sovietice, au avut loc trei valuri de deportări staliniste. Primul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, când peste 24 000 de persoane au fost deportate în Siberia. Al doilea val, denumit Operațiunea „Sud”, a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, când peste 35 000 de cetățeni au fost trimiși în Siberia. Al treilea val de represiuni ale lui Stalin – Operațiunea „Nord” – a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 1951. Peste 2 600 de persoane au fost trimise în Siberia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: