„Veți fi aruncați în Nistru”. Avertizarea lui Țîrdea pentru Grosu și Alaiba de la protestul PSRM-PSRM (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Veți fi aruncați în Nistru”. Avertizarea lui Țîrdea pentru Grosu și Alaiba de la protestul PSRM-PSRM (VIDEO)

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PCRM-PSRM) a organizat un protest în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), care urmează să examineze recursul la hotărârea Curții de Apel Chișinău, cu privire la reducerea numărului de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria. 

În fruntea protestatarilor au venit socialistul Vlad Bătrîncea și comunistul Constantin Starîș. Ulterior, a apărut Igor Dodon. Acesta a anunțat că protestele vor continua în cazul în care CSJ nu va anula hotărârea Curții de Apel Chișinău.

„Provocatorii se vor scălda în Nistru”, a amenințat Dodon, iar ulterior a precizat: „noi suntem oameni pașnici” și și-a chemat susținătorii să participe în număr cât mai mare la scrutinul parlamentar.

„Astăzi am venit cu steaguri, mâine vom veni cu furci, dacă nu va fi revăzută decizia. Nu vom permite acest lucru, veți fi aruncați în Nistru și îi avertizez pe domnii Grosu, Alaiba și restul să-și ia de pe acum „kupalnice” (costume de baie, N. Red.”), a amenințat socialistul Bogdan Țîrdea.

„Dacă vor încerca să anuleze rezultatul alegerilor sau vor refuza să recunoască victoria noastră, vom protesta”, a adăugat Igor Dodon.

Manifestanții au scandat „țara nu se vinde!”, „rușine” și „jos coțofana!”.

Pe 8 iulie, Curtea de Apel Chișinău a admis integral contestația depusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. Magistrații au ajuns la concluzia că numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Cererea de recurs poate fi depusă în termen de o zi de la pronunțarea dispozitivului hotărârii la Curtea de Apel Chișinău.

Liderul PSRM Igor Dodon a criticat hotărârea și a menționat că ar putea fi un motiv pentru invalidarea rezultatelor scrutinului. De asemenea, socialist a anunțat proteste de amploare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: